20 januari 2013

Nieuw album The Strokes verschijnt nog dit jaar

The Strokes komen na de release van hun vierde studioalbum Angles, dat twee jaar geleden uitkwam, met nieuw materiaal. Volgens het Amerikaanse Billboard verschijnt er dit jaar nog een nieuw album, met hoogstwaarschijnlijk daarop de single All The Time.
Het nieuws over de single kwam oorspronkelijk van een radiostation The End uit Seattle. Het station kreeg een nieuwe track van de garageband in handen die afkomstig was van The Strokes’ platenmaatschappij RCA Records. ‘We luisteren nu naar de gloednieuwe Strokes-single All The Time dankzij RCA. We zullen hem snel moeten lekken. Jullie zullen niet teleurgesteld zijn,’ aldus ene Mike van The End.

Afgelopen zomer werd tegenover NME nog bevestigd dat de band al bezig was met het opnemen van nieuwe tracks in de legendarische Electric Lady Studios in New York, maar dat werd al snel ontkend door het management en de platenmaatschappij. Vreemd genoeg had de vader van gitarist Albert Hammond Jr. daar een hele andere mening over: hij zei namelijk dat de berichten over de locatie juist waren.

Hammond Sr. gaf ook aan dat het nieuwe album niet veel anders dan voorganger Angles zal klinken. ‘Ik denk niet dat ze heel andere muziek gaan maken. De nummers gaan natuurlijk anders klinken, maar ze zullen toch altijd The Strokes blijven’.
Bron: oor.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten